Smaki śląskiej tradycji
Wyroby mięsne to nasza specjalność. Od lat strzeżemy wyjątkowych receptur, dbamy o jakość oferowanych produktów oraz poszukujemy tradycyjnych smaków, by nieustannie poszerzać asortyment. Nasze produkty znane są nie tylko w regionie, ale pojawiają się również za granicą, przypominając Polakom na emigracji smak małej ojczyzny. Jesteśmy dumni z naszych produktów, które od dziesięcioleci cieszą się uznaniem na Państwa stołach.
W bogactwie naszej oferty proponujemy wyprodukowane w naszym zakładzie mięsa i wyroby – najwyższej jakości kiełbasy, rozpoznawalne w całym regionie wędliny, wędzonki, wyroby podrobowe takie jak salcesony, pasztety, tradycyjne żymloki i krupnioki oraz tłuszcze.
Nasze produkty są tradycyjne:
BEZ GLUTENU, BEZ DODATKU GLUTAMINIANU,
BEZ DODATKU FOSFORANÓW,
BEZ DODATKU PRZECIWUTLENIACZY.
Nie zawierają w swoim składzie surowców GMO.
Mięso bez NASTRZYKU.
Szczególnie polecamy…
Bujakowska polędwica z liściem
Wędzonka otrzymana z polędwicy wieprzowej, wędzona tradycyjnie i parzona. Charakteryzuje się delikatnym smakiem z wyraźnie wyczuwalną nutą wędzenia, soczystością oraz niską zawartością tłuszczu. Jest to doskonała tradycyjna wędlina polecana jako dodatek do kanapek i sałatek.
Kiełbasa Bujakowska – tradycyjny smak od pokoleń!
Najwyższej jakości kiełbasa wieprzowa, w naturalnej osłonce, krótko odkręcana. Zastosowana kompozycja przypraw nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat. Doskonały produkt do spożycia zarówno na zimno, jak i na gorąco, kiedy to podczas podgrzewania uwypuklają się walory smakowe kiełbasy.
Frankfurterki
Najwyższej jakości kiełbaski w osłonce naturalnej. Odpowiednio dobrana mieszanka naturalnych przypraw i odpowiedni sposób wędzenia nadają naszym Frankfurterkom niepowtarzalny smak. Kiełbaski są niezwykle smaczne, znakomite zarówno jako element codziennych posiłków, jak i świątecznych dań.
Kiełbasa krakowska sucha
Aromatyczna wędlina przygotowana według tradycyjnej polskiej receptury. Odpowiednie wędzenie oraz proces suszenia w specjalnych warunkach nadają tej kiełbasie kruchości
i powodują, wraz z dodatkiem odpowiednich przypraw, że Krakowska sucha z Bujakowa posiada niepowtarzalny smak i aromat.
OFERTA HANDLOWA
Masarnia RSP „PRZEŁOM” w Mikołowie – Bujakowie oferuje do sprzedaży:
- Boczek bez kości, bez skóry, lub ze skórą, szeroko cięty, wąsko cięty, świeży z półtusz polskich kl. E i S.
- Boczek bez kości, ze skórą wąsko cięty mrożony z półtusz polskich kl. E i S.
- Boczek peklowany tradycyjnie (bez nastrzyku) bez kości, ze skórą, wąsko cięty z półtusz kl. E i S.
Pozostałe szczegółowe informacje w biurze Masarni pod nr tel.: 669 445 001
Zapraszamy do współpracy.