Smaki śląskiej tradycji

Wyroby mięsne to nasza specjalność. Od lat strzeżemy wyjątkowych receptur, dbamy o jakość oferowanych produktów oraz poszukujemy tradycyjnych smaków, by nieustannie poszerzać asortyment. Nasze produkty znane są nie tylko w regionie, ale pojawiają się również za granicą, przypominając Polakom na emigracji smak małej ojczyzny. Jesteśmy dumni z naszych produktów, które od dziesięcioleci cieszą się uznaniem na Państwa stołach.

 

W bogactwie naszej oferty proponujemy wyprodukowane w naszym zakładzie mięsa i wyroby – najwyższej jakości kiełbasy, rozpoznawalne w całym regionie wędliny, wędzonki, wyroby podrobowe takie jak salcesony, pasztety, tradycyjne żymloki i krupnioki oraz tłuszcze.

  


Szczególnie polecamy…

 

Bujakowska polędwica z liściem

 

Wędzonka otrzymana z polędwicy wieprzowej, wędzona tradycyjnie i parzona. Charakteryzuje się delikatnym smakiem z wyraźnie wyczuwalną nutą wędzenia, soczystością oraz niską zawartością tłuszczu. Jest to doskonała tradycyjna wędlina polecana jako dodatek do kanapek i sałatek.

 

Kiełbasa Bujakowska – tradycyjny smak od pokoleń!

 

Najwyższej jakości kiełbasa wieprzowa, w naturalnej osłonce, krótko odkręcana. Zastosowana kompozycja przypraw nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat. Doskonały produkt do spożycia zarówno na zimno, jak i na gorąco, kiedy to podczas podgrzewania uwypuklają się walory smakowe kiełbasy.

 

Kiełbaski domowe – Frankfurterki

 

Najwyższej jakości kiełbaski w osłonce naturalnej. Odpowiednio dobrana mieszanka naturalnych przypraw i odpowiedni sposób wędzenia nadają naszym Frankfurterkom niepowtarzalny smak. Kiełbaski są niezwykle smaczne, znakomite zarówno jako element codziennych posiłków,
jak i świątecznych dań.

 

Kiełbasa krakowska sucha

 

Aromatyczna wędlina przygotowana według tradycyjnej polskiej receptury. Odpowiednie wędzenie oraz proces suszenia w specjalnych warunkach nadają tej kiełbasie kruchości
i powodują, wraz z dodatkiem odpowiednich przypraw, że Krakowska sucha z Bujakowa posiada niepowtarzalny smak i aromat.

 


Ponadto w naszej ofercie:

 

 Wędzonki:

• polędwica sopocka

• polędwica parzona z indyka

• podudzie wędzone z indyka

• szynka bujakowska

• baleron bujakowski

• szynka gotowana wieprzowa

• szynka mozaikowa wędzona

• szynka mozaikowa parzona

• szynka „Orzech”

• szynka golonkowa

• szynka z filetu z indyka

• boczek wędzony

• boczek gotowany

• szynka mielona

• szynka krakowska

• podgardle wędzone

• rolada faszerowana

• polędwica wędzona

 

Kiełbasy:

• kabanosy

• kiełbasa jałowcowa bujakowska

• kiełbaski domowe

• kiełbasa bujakowska

• kiełbasa śląska

• kiełbasa wieprzowa podsuszana

• parówki domowe

• kiełbasa toruńska

• parówka bawarska

• kiełbasa firmowa podsuszana

• kiełbasa kminkowa bujakowska

• kiełbasa zwyczajna bujakowska

 

Mięsa:

• karczek świeży

• łopatka z kością

• mięso wołowe bez kości

• pieczeń

 

Wyroby podrobowe:

• wątroba wieprzowa

• nogi wieprzowe

• głowy wieprzowe

• kości wieprzowe

• krew spożywcza

• skórki wieprzowe

 

Tłuszcze:

• smalec produkcyjny

• smalec domowy bez skwarek

• tłuszcz mielony

• tłuszcz drobny

• sadło świeże

 

Dane kontaktowe:

Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna "Przełom" w Mikołowie:

ul. Ks. Franciszka Górka 144
43-196 Mikołów-Bujaków

tel./fax: 32 23 54 930

e-mail: przelom.bujakow@wp.pl

 

Zakład produkcyjno-usługowy:

ul. Ks.Franciszka Górka 144
43-196 Mikołów-Bujaków

tel. 32 23 54 957

e-mail: tunele@wp.pl